Vacature bestuurslid

Geplaatst op 01 Oct 2015

Wij zijn op zoek naar een bestuurslid die die geïnteresseerd is in het ondersteunen van vrijwilligers. Hoofdtaken hierbij zijn het meedenken, plannen en in de basis uitwerken van activiteiten tijdens vergaderingen, het bijwonen van geplande activiteiten en het informeren van vrijwilligers over de planning en invulling van activiteiten.

Stichting UIT voor AUT levert sinds 2013 een bijdrage aan de invulling van de vrije tijd en de daarbij behorende sociale contacten, voor volwassenen met autisme in de regio Roermond. Uitgangspunten daarbij zijn het vergroten van de mogelijkheden tot participatie en het benutten van de eigen krachten, van zowel de mensen met autisme als hun omgeving.

De stichting realiseert dit door het creëren van passende faciliteiten, in de vorm van een AUT Café en diverse activiteiten, die samen met de doelgroep worden opgezet en ingevuld. Kennis, interesses, vaardigheden, talenten en krachten van mensen met autisme worden hierbij gebundeld. Hierdoor kan optimaal worden aangesloten bij, en een bijdrage worden geleverd aan, een moment van zinvolle vrije tijdsbesteding voor de genoemde doelgroep.

De stichting wordt bestuurd door drie bestuursleden en gerund door circa tien vrijwilligers. Momenteel zoeken wij een bestuurslid die geïnteresseerd is in het ondersteunen van vrijwilligers. Naast het meedenken, plannen en in de basis uitwerken van activiteiten tijdens vergaderingen, is het van belang dat het bestuurslid geregeld geplande activiteiten bijwoont en achter de schermen vrijwilligers informeert over de planning en invulling van activiteiten. De geschatte tijdsinvestering hiervoor bedraagt circa 6 tot 8 uur per maand. Het betreft een onbezoldigde functie.

Vergaderingen en de meeste activiteiten vinden plaats in Roermond, daarom is het praktisch als het bestuurslid in deze regio woonachtig is. De stichting is op zoek naar iemand die het belangrijk vindt om afspraken na te komen, verantwoordelijkheid te dragen en affiniteit heeft met zorg in het algemeen. Daarbij is het van belang dat er een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overlegd kan worden.

Lijkt het je interessant en uitdagend om onze stichting te versterken en volwassenen met autisme en een hogere of normale begaafdheid in de regio Roermond te helpen hun vrije tijd op een leuke manier in te vullen? Stuur dan je brief of mail met CV uiterlijk 31 oktober 2015 naar info@uitvooraut.nl

Meer informatie over de stichting is te vinden op deze website en op facebook.com/UitVoorAut (te bekijken na inloggen). Heb je nadere vragen over deze functie en wil je graag meer details weten? Neem dan contact op met Mirjam Dijksman via info@uitvooraut.nl

ONZE SPONSOREN